VGA til video ut

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har nettopp kjøpt meg en bærbar PC, og den ble overraskende nok levert uten video-ut. Kan jeg på noen måte koble den til en vanlig TV (SCART, S-video) fra VGA-utgangen?

Jeg har lett på Internet og finner flere sider som selger adaptere for dette, men alle disse er amerikanske, og jeg er derfor redd det kan bli noe feil med tanke på at de har andre TV-standarder? Vennlig hilsenTom S.

Datadoktoren svarer

Hei Det selges bokser her i landet, som gjør om VGA-signalet fra PCen til et videosignal beregnet på TV. Denne kan du koble til utgangen for ekstra skjerm på den bærbare PCen din.

Søker du på ”VGA til video” eller ”VGA to video” hos de norske nettbutikkene, vil du finne flere løsninger.

Om resultatet blir like bra, bedre eller dårligere enn en vanlig TV-utgang ville ha vært, vet vi ikke siden vi ikke har testet slike enheter.

Vi går ut fra at du vil koble til TV for å se film, det er jo den eneste fornuftige grunnen til å gjøre dette. En billedrørs-TV er jo helt ubrukelig som PC-skjerm. Det er lurt å eksperimentere med forskjellige oppløsninger på PCen, men vanligvis vil 800x600 fungere bra. Høyere oppløsning kan faktisk gi dårligere bilde på TV-skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer