Vi bygde en åpen, lydløs PC!

Et åpent akryl-kabinett pluss litt kunnskap om stillegående deler, var alt som skulle til for å lage en lydløs og åpen kontor-PC. Bli med på en demonstrasjon.

Slik ser den altså ut, den lydløse PCen vi har bygd. Litt utenom det vanlige, rent utseendemessig, kanskje?
Slik ser den altså ut, den lydløse PCen vi har bygd. Litt utenom det vanlige, rent utseendemessig, kanskje? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi trengte en relativt kraftig, ny PC til kombinert kontor/mediebruk, og hadde som mål å bygge den så stillegående som mulig - uten at det skulle koste oss skjorta.

Vi brukte våre erfaringer fra utallige produkttester av hovedkort, prosessorer, harddisker og annen maskinvare, og gikk på handlerunde i nettbutikkene. Og snart var den åpne, nye kontor-PCen et faktum.

Resultatet ble så bra at vi bestemte oss for å dele erfaringene med leserne våre. For PCen er virkelig så stille at vi må sitte helt rolig, åpne alle ører og lukke alle dører for å høre at den i det hele tatt er påskrudd.

Foruten et Socket 775 Intel P35-basert hovedkort uten vifter og 2 GB DDR2-minne fra kurant produsent; her ser du hvilke andre deler som er nøkkelen til den stillegående PCen:

1. Kabinett: bZerk akryl-kabinett: 595 kroner

Dette bZerk-kabinettet er noe for seg selv. Det har ingen vegger, og består ganske enkelt av to akrylplater med søyler og pinner. Den nederste platen monterer du hovedkortet på, mens fire søyler holder topplaten oppe. På toppen sørger åtte akrylpinner for at optisk drev og harddisk holdes på plass i tårn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer