Vi bygger AMD-basert mediesenter

Strømsparende prosessor og et lite hovedkort i et kompakt kabinett. Resultat: Enkel og dugandes mediesenter. Her ser du hva og hvordan.

Å bygge mediesenter er enkelt og morsomt. Og Windows 8 var på plass bare 15 minutter etter at vi var ferdige med byggejobben. I denne artikkelen forteller vi deg om prosessen, og triller terningkast på delene vi benyttet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Å bygge mediesenter er enkelt og morsomt. Og Windows 8 var på plass bare 15 minutter etter at vi var ferdige med byggejobben. I denne artikkelen forteller vi deg om prosessen, og triller terningkast på delene vi benyttet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å bygge mediesenter til stua er blitt morsommere med årene. Årsaken til at dette er mer lystbetont enn før, er for undertegnede tredelt: Prisene har gått ned, ytelsen opp og støy er ikke lenger noe problem - vel og merke hvis du vet hva du skal se etter.

Legg til at Windows 8 er billig en stund til, og du har mange gode grunner for å bygge din egen stue-PC.

En løsning mange går for er et kompakt kabinett og hovedkort i mini-ITX-utførelse. Det er imidlertid ikke den beste løsningen dersom du ønsker å bruke en litt kraftig prosessor og separat grafikkort, for eksempel til spilling. Det vil i beste fall medføre et behov for ekstra vifter, og slikt blir det som kjent støy av.

Vi valgte en litt større løsning, av flere årsaker. For det første for å minimalisere behovet for ekstra kabinettvifter, men også for å kunne sette inn flere disker og SSD-er ved behov. I utgangspunktet skal vi kun ha én harddisk fra den stillegående Green Power-serien til Western Digital.

Les også: Slik bygger du PC-en din selv - trinn for trinn

PC-en skal først brukes til lokale mediefiler (videoer, bilder og musikk), samt streamingtjenester som Spotify, TV2 Sumo, NRK, Netflix, HBO og ViaPlay. Per i dag er det nemlig kun en fullblods datamaskin som gir en tilfredsstillende opplevelse for alle disse tjenestene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer