Vi bygger mediesenter for stua

Her forteller vi deg om våre valg og viser prosessen - trinn for trinn.

Vi bygger mediesenter for stua
Publisert
Sist oppdatert

Går du rundt med en liten stue-PC i magen? Da er du ikke alene. I DinSide-redaksjonen er vi flere som har lekt oss med datamaskiner tilkoblet TV-en siden slutten av nittitallet. Vi har imidlertid aldri kommet helt i mål på fornøydhetsskalaen. Et naturlig mål for en stue-PC (kall det gjerne mediesenter eller HTPC) må være at den skal kunne håndteres av flere enn husets aller mest teknologifokuserte. Den må også være pen å se på, og være så stillegående som mulig.

Blu-ray-, musikk- og surfemaskin

Den må også kunne by på noe mer enn de mange mediespillerne for TV-bruk kan, hvis ikke er hele prosjektet bortkastet. Personlig har jeg for eksempel ønsket meg Spotify og Voddler, surfemuligheter, serverfunksjoner (filserver, FTP-server, webserver osv), i tillegg til de vanlige multimedia-funksjonene.

Og sist men ikke minst; Blu-ray-spiller. Jeg kjøpte en Blu-ray-brenner allerede i 2008, og den har vært brukt sånn omtrent tre ganger, så den kan fint flytte inn i stue-PC-en.

Les også: Slik bygger du en PC

Kabinettet

Å finne et passende HTPC-kabinett kan være et greit utgangspunkt. Her finnes det etter hvert svært mange å velge mellom, og prisene varierer fra noen hundrelapper til flere tusenlapper. Vårt valg falt på et nytt kabinett fra Silverstone, SST-GD05B, ikke bare fordi det ser bra ut og har en fin pris (7-800 kroner), men fordi det kun er 32,5 cm dypt. Det er stort poeng når du skal få det til å passe i smale TV-benker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer