Vi bygger Norges billigste PC

PROSJEKT: Hvor billig går det egentlig an å lage en PC - bestående av nye, kurante deler? Og vil PCen kunne kjøre Windows Vista uten å mukke? Dette ville vi finne ut av.

Publisert
Sist oppdatert

For ikke lenge siden skrev vi om en bærbar PC til 1.200 kroner. Den blir neppe tilgjengelig for det norske markedet. Det blir derimot VIA Nanobook UMD, med en prislapp på rundt 3.000 kroner. Bruksområdene for denne typen maskin er imidlertid meget begrenset.

Hvis du derimot velger en stasjonær PC, får du fortsatt mer for pengene. Spesielt dersom du er i stand til å sette sammen PCen selv, får du virkelig mye for pengene for tiden. Men hvor billig går det egentlig an å bygge, dersom man tar utgangspunkt i deler som både er kurante og tilgjengelige i nettbutikkenene nå?

Kurant PC for 2.000 kroner?

Vi bestemte oss for å sjekke, og fikk oss noen reale overraskelser. Vi har nettopp bestilt delene fra "vinneren" som totalt kostet oss så lite 2.022 kroner, og når disse ankommer skal vi sette sammen PCen og fortelle deg om opplevelsene våre underveis. Vil PCen være brukbar, eller har vi kjøpt katta i sekken?

Se hva du får for 2.000 - 2.300 kroner

Vår påstand er at denne PCen er akkurat hva svært mange brukere trenger. Så får tiden vise om vi tar feil.

Litt vårt prosjekt, og litt ditt...

Vi ønsker at du skal hjelpe oss med å finne et navn på PCen, og komme med forslag til hvilke programmer vi bør fylle den med. Vi skal dessuten kjøre ytelsestester og sammenligne mot langt dyrere PCer, både stasjonære og bærbare. Til slutt kan PCen bli din. Mer om dette senere!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer