Vi bygger PC med Sandy Bridge

Siste generasjon Intel-baserte hovedkort er tilbake i butikkene, og vi bygger ny PC. Bli med på jobben!

Vi bygger PC med Sandy Bridge
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år ble alle hovedkort basert på Intel 6 series-brikkesett (Sandy Bridge) kalt tilbake av Intel på grunn av en designfeil i SATA-kontrolleren. Feilen kunne føre til degradert ytelse i SATA-ytelsen over tid, og problemet ble oppdaget av Intel selv.

Det førte til at butikkene raskt ble rensket for de fleste hovedkortene med 1155-sokkel, men nå er de på full fart tilbake - med en revidert utgave av brikkesettet.

Les mer om feilen her.

En rask tur i norske nettbutikker viser at prisene på hovedkortene starter på rundt 600 kroner. De rimeligste Core i3-prosessor beregnet for 1155-sokkelen starter på rundt tusenlappen. Bedre ytelse og lavere strømbruk er kjennetegn ved plattformen, sammenlignet med forrige generasjon Core-prosessorer beregnet for 1156-sokkel.

Vårt prosjekt

I likhet med de fleste som oppgraderer hadde vi en del utstyr som vi ønsket å bruke videre. Vi hadde både Blu-ray-brenner, en 1000 GB Green Power-harddisk fra Western Digital, 4 GB DDR3-minne og et rimelig Cooler Master-kabinett liggende ubrukt, men manglet både hovedkort, prosessor og strømforsyning. Dessiten ønsket vi å oppgradere med en SSD systemdisk, for virkelig å dra opp hastigheten i forhold til den gamle AMD-baserte kontor-PC-en.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer