Vi bygger rack-PC

I stedet for å sette PCen på bordet, i hylla eller på gulvet kan man montere den i rack, sammen med andre tilsvarende enheter som forsterkere osv. Men de tilgjengelige rack-kabinettene er både dyre og store - derfor laget vi vår egen variant med enkle midler.

Vi bygger rack-PC
Publisert
Sist oppdatert

PCer i rack er ikke noe nytt, hvis man med PC inkluderer alle de maskinene som kjører som servere av ymse slag, brannmurer osv.

Men disse rack-kabinettene er store og bråkete, og dyre. De er laget for å inneholde mange disker, store hovedkort med masse minne og flere prosesorer, og har gjerne et batteri med vifter som kjører på stadiet før hele kassa letter...

Rackformatet er standardisert, og bredden er 19 tommer. Høyden oppgis i U (for Units) som er 44 mm. Den flateste enheten er da 1 U mens en typisk stor server er 3 U.

Dybden derimot, kan variere voldsomt. Men felles for alle kabinettene vi har sett, er at de er svært dype. Vi har tenkt å ha vår rackPC i et flyttbart rack, sammen med lydutstyr. Disse er ikke så dype at det ikke er plass til selv det minst dype standard ATX-racket vi fant.

Det finnes tomme generelle rack-kasser å få kjøpt, f.eks. hos Elfa. Men disse er ikke dype nok, så da er man like langt, eller faktisk enda kortere...

Vi fant en gammel brannmur som var i et rack-kabinett av passende størrelse, og slaktet den. Men her var det for mange mekaniske utfordringer. Ingen komponenter passet, og det var masse hull til kontakter og knapper på feil steder. Det var dessuten i stål, og det er ikke så stas å jobbe med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.