Vi gir bort Wimp-invitasjoner!

I dag åpner betatestingen for fullt.

Vi gir bort Wimp-invitasjoner!
Publisert
Sist oppdatert

Ved å tilby uante mengder musikk, har Spotify tatt verden med storm. Tjenesten lar deg spille av flere millioner sanger, enten ved at du betaler eller godtar at du hører reklame nå og da.

Men de er ikke lenger alene. Det norske selskapet Aspiro står bak konkurrenten Wimp, som vi tidligere har omtalt på DinSide. Tjenesten leveres i samarbeid med Telenor og Platekompaniet, som tidligere i vår lanserte en konkurrent til iTunes.

I likhet med Spotify gir også Wimp deg muligheten til å spille hvilken som helst av flere millioner sanger akkurat når det passer deg (og jaggu har de ikke Pink Floyd og Metallica også), men Aspiro har tidligere uttalt at Wimp nok ikke blir tilgjengelig som reklamefinansiert gratisversjon. Programmet er en Adobe AIR-applikasjon (som fungerer både på Windows, OSX og Linux) og har i våre øyne et mer attraktivt grensesnitt visuelt sett, der det er større fokus på album.

Dog mangler Wimp noe Spotify er gode på - muligheten til å samarbeide om å lage spillelister og sende URL-er til enkeltsanger (det går med album og spillelister).

I tillegg spiller Wimp ball med den populære musikktjenesten Last.fm, slik at du også kan få anbefalt musikk ut fra det du hører på, og du kan også kjøpe låtene i MP3-format direkte slik at du kan overføre dem til MP3-spilleren eller telefonen din. Da vi snakket med Aspiro sist, kunne Per Einar Dybvik, CIO, også avsløre at det etter hvert vil komme et API som gjør at flere enheter kan spille av musikk fra musikktjenesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer