Sikkerhet mot innbrudd

- Vi har aldri hørt om noen som har hacket en smartlås

Verken forsikringsbransje eller politi kan fortelle om det.

UKJENT: Det er demonstrert hacking av smartlåser på det teoretiske plan, men så langt kan verken låsleverandør, politi eller forikringsbransje vi har snakket med fortelle om at det har skjedd i Norge. Foto: Gaute Beckett Holmslet
UKJENT: Det er demonstrert hacking av smartlåser på det teoretiske plan, men så langt kan verken låsleverandør, politi eller forikringsbransje vi har snakket med fortelle om at det har skjedd i Norge. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Forbrukerinspektørene på NRK onsdag forsøkte den profesjonelle og lovlydige hackeren Chris Dale å trenge seg inn i smarthuset til Magnus Ognedal i Stavanger.

Huset ble av Teknisk Ukeblad ble kåret til «Norges smarteste hjem» i fjor, og eieren er over gjennomsnittet kompetent på datasikkerhet.

Måtte få passord først

Dette klarte ikke Dale innen fristen på fire timer som NRK hadde gitt ham. Derfor måtte han til slutt be om å få passord av Ognedal. Først da klarte han å styre persienner, robotgressklipper og nettkamera med mer.

Ognedal har gjort det klart overfor Dinside at han mener Dale aldri ville kunnet komme seg forbi smartlåsen som sitter på inngangsdøra.

Dale hevder på sin side at han ville fått kontroll over hele huset uten passord dersom han hadde prøvd lenge nok.

Dale og Ognedal er likevel enige om at det alltid vil være mulig å ta seg fysisk inn i et hus dersom man absolutt vil. Brekkjern trumfer jo all smart elektronikk.

Men er det virkelig slik at det er umulig å bryte opp en elektronisk lås elektronisk? Altså ikke bruke fysiske verktøy, men bare mobil eller PC?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer