Vi har prøvd Acers byggekloss-PC

Verdens enkleste PC å oppgradere?

BLOKKER: Stable blokkene oppå hverandre, og du har bygd din egen PC på null komma svisj. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
BLOKKER: Stable blokkene oppå hverandre, og du har bygd din egen PC på null komma svisj. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN: Acer har en stor stand på årets IFA, og lanserer en rekke bærbare og stasjonære PC-er, flere av dem med sjette generasjon Intel Core-prosessor og Windows 10.

Les også: Her er fremtidens stasjonære PC-er

Like enkelt som byggeklosser

En av de aller mest spennende nyhetene er modellen Acer Revo Build M1-601. I sin enkleste form skiller den seg ikke nevneverdig ut fra andre mini-PC-er, som for eksempel Intel NUC og Gigabyte Brix, men det er før du skyver av det tynne topplokket.

Da kommer det til syne en magnetisk spesialkontakt. Denne kontakten forbinder M1-601 med diverse spesialtilpasset tilleggsutstyr, som harddisker og grafikkort. Denne PC-en er nemlig modulær, og ved hjelp av det Acer kaller «blokker» kan den oppgraderes like enkelt som å bygge et tårn av legoklosser.

Hot swap

Under vårt besøk på standen fikk vi demonstrert hvordan utstyr kunne kobles på og av - til og med mens PC-en kjørte. Tre harddisker ble stablet oppå hverandre, og dukket én etter én opp i Filutforsker.

Ved lansering vil det kun være slike harddisk-blokker å få kjøpt (på enten 500 eller 1000GB), men på sikt lover Acer at både grafikkort, lydkort (med innebygde høyttalere) og batteriblokker vil bli tilgjengelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer