Vi har prøvd CEL Robox, 3D-printeren fra Clas Ohlson

Har 3D-printing endelig blitt billig og enkelt nok for alle?

3D-PRINTER: Slik ser CEL Robox ut i all sin enkelhet. På venstre side ser du spolen som holder plasten som smeltes og spyles ut under printing, i form av en lang tråd.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
3D-PRINTER: Slik ser CEL Robox ut i all sin enkelhet. På venstre side ser du spolen som holder plasten som smeltes og spyles ut under printing, i form av en lang tråd. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En printer som kan printe ut ting, i stedet for ark, høres ut som noe fra Star Trek.

Men som du sikkert har fått med deg: 3D-printere gjør nettopp dette, og de er på vei ut til massene. Likevel har 3D-printere foreløpig vært en våt, og kostbar, drøm for de fleste.

Nå hiver imidlertid de store butikkene seg inn i markedet, og du kan kjøpe 3D-printere for under 10.000 kroner på blant annet Komplett og Expert. Også Clas Ohlson er nå på ballen, og tilbyr CEL sin 3D-printer Robox fra 11.200 kroner på nett og i utvalgte butikker.

Inntil nå har vi bare sett 3D-printere på messer, og Robox-printeren er den første vi har hatt på kontoret. Med andre ord: Vi er grønne.

Og spørsmålet blir: Er 3D-printing nå så enkelt at selv nybegynnere klarer det?

LES OGSÅ: Nå kommer 3D-printerne til Norge – «Det er duket for en 3D-bonanza!»

Steg 1: Oppsett

Robox kommer i én stor pappeske, hvor du finner enda en pappeske og selve printeren. Den eneste manualen du får i fysisk format er en hurtigstart-guide som tar deg gjennom oppsettet.

Her kan du se hvordan det arter seg minutt for minutt, korta ned til ett minutt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer