Sniktitt:

Vi har prøvd Telenors nye T-We-tjeneste

Blir mye lettere å se både strømmeinnhold og lineær-TV.

EGEN KNAPP: På T-WE boks II er det lett å starte T-We-tjenesten fra en godt synlig knapp. Foto: Kirsti Østvang
EGEN KNAPP: På T-WE boks II er det lett å starte T-We-tjenesten fra en godt synlig knapp. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

På starten av året lanserte Telenor en ny dekoder, T-We Boks II. Den var mindre enn den første utgaven, støtter 4K -oppløsning med HDR og kom også med en ny fjernkontroll med støtte for stemmesøk.

Tirsdag denne uka hadde Telenor offisiell avduking av neste generasjons TV-løsning i form av en splitter ny T-We-tjeneste.

Lik på alle plattformer

For et par uker siden fikk vi en demonstrasjon av den nye T-We-tjenesten hos Telenor på Fornebu. Sjef for TV- og tjeneste-utvikling i Telenor, Geir Inge Fevang, kunne fortelle at hovedfokus med den nye tjenesten har vært å gi brukene en god og sømløs opplevelse på tvers av alle flater.

Det vil si at T-We-tjenesten skal fungere likt uansett om du bruker den på dekoderen, på mobilen, nettbrettet og etter hvert også i nettleseren (jepp, det kommer snart også en web-versjon).

Telenor har allerede begynt utrullingen av den nye TV-tjenesten. I første omgang er det kun eiere av nyeste T-We Box II som får den nye tjenesten. Senere vil det komme til den første T-We-boksen, deretter kommer en ny app til Android, iOS og Apple TV i løpet av tidlig høst.

Nytt grensesnitt

Oppdateringen skal lastes ned automatisk til dekoderen når den er klar, og når du starter opp første gang etter installasjon, ser det relativt likt ut som før. Det er faktisk med vilje, så ikke omveltningen skal føles for stor.

Når du starter opp den nye T-We-tjenesten, vil du imidlertid legge merke til et helt nytt grensesnitt. Pent, moderne og oversiktlig, synes vi.

BLAR SIDELENGS: Du blar til venstre eller høyre på fjernkontrollen for å bytte mellom de ulike seksjonene i T-We-tjenesten. Nesten som om man satt med et nettbrett. Foto: Kirsti Østvang
BLAR SIDELENGS: Du blar til venstre eller høyre på fjernkontrollen for å bytte mellom de ulike seksjonene i T-We-tjenesten. Nesten som om man satt med et nettbrett. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Telenor har valgt å gjøre slik at man kommer rett inn på en «Anbefalt»-seksjon, som består av en miks av generelle og personlige anbefalinger samt innhold fra både kanaler, tv-arkiv og strømmetjenester.

Akkurat nå får vi opp litt ymse anbefalinger her. Vi forstår det slik at jo mer du bruker tjenesten, jo mer personlige vil disse anbefalingene bli, noe som er i tråd med hvordan det fungerer hos for eksempel Netflix. Hva andre ser på vil også påvirke anbefalingene.

Samtidig: du kan også opprette brukerprofiler på T-We boks II, så nå blir det kanskje enda større grunn til å ta i bruk disse, så du ikke bare får opp forslag fra Disney Channel og Cartoon Network som oss.

Lett å navigere

Den nye tjenesten er lagt opp slik at du sveiper til sidene for å bytte mellom de ulike seksjonene og funksjonene.

Til høyre for «Anbefalt», finner vi «På TV nå», som er akkurat hva det høres ut som. Herfra kan du også gå inn på TV-guiden, som for øvrig har fått et nytt utseende (og nå kan du endelig bla bakover også!).

DIREKTE: Du kan enkelt se hva som går akkurat nå på de ulike kanelene dine. Trykker du deg inn på et program, får du opp enda flere valg. Foto: Kirsti Østvang
DIREKTE: Du kan enkelt se hva som går akkurat nå på de ulike kanelene dine. Trykker du deg inn på et program, får du opp enda flere valg. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
FLERE VALG: Og her er de. Du kan spille av direkte, starte forfra, ta opp episoden eller hele serien, og du kan velge å se flere episoder om det finnes. Foto: Kirsti Østvang
FLERE VALG: Og her er de. Du kan spille av direkte, starte forfra, ta opp episoden eller hele serien, og du kan velge å se flere episoder om det finnes. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
PUSSET OPP: Telenor har også frisket opp utseendet på TV-guiden. Foto: Kirsti Østvang
PUSSET OPP: Telenor har også frisket opp utseendet på TV-guiden. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Enda et steg til høyre er «Gikk du glipp av?», som lister opp det mest populære innholdet i ukesarkivet, deretter kommer «Populært», «Sport», «Filmleie», «Familieperler», «Anbefalte Serier».

Telenor fortalte oss at flere av disse fanene kunne forandre seg, sånn at det for eksempel rundt jul kommer en fane med julefilmer og -serier.

Det er også egne faner for «Nylige opptak» (vel, opptak selvsagt) og «Min liste» (innhold du har favorittmarkert).

Tilpasset vår nye TV-hverdag

En annen stor forskjell fra tidligere er hvordan det ser ut når du trykker deg inn på en kanal for å se på noe (i hvert fall sammenlignet med T-We boks I).

Da vil du få opp et avspillingsgrensesnitt hvor du kan velge om du vil starte det du ser på fra begynnelsen av. Her kan du faktisk også se hva som gikk tidligere og hva som kommer senere. Dette liker vi veldig godt!

MANGE MULIGHETER: Når du velger en kanal, kan du gjøre flere ting. Bare fortsette å se, begynne fra start, se hva som gikk tidligere, se hva det neste er eller hele programmet for i dag. Foto: Kirsti Østvang
MANGE MULIGHETER: Når du velger en kanal, kan du gjøre flere ting. Bare fortsette å se, begynne fra start, se hva som gikk tidligere, se hva det neste er eller hele programmet for i dag. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Telenor forklarte oss da de ønsket å mikse det lineære med arkivinnhold fordi vår nye tv-hverdag innebærer at vi ikke alltid bare ønsker å se det som går akkurat nå.

(Det er ikke uten grunn at den mest populære knappen på den nye fjernkontrollen på T-WE Box II er «spill fra begynnelsen av»-knappen.)

En annen kjekk ting er at når du går inn på for eksempel NRK, så kommer det opp en liten boks oppe til venstre som sier at du ved å trykke på blå knapp kan gå rett til NRKs nett-TV-app:

RETT TIL NETT-TV: På for eksempel en NRK-kanal kan du også gå rett til NRKs nett-TV-app. Foto: Kirsti Østvang
RETT TIL NETT-TV: På for eksempel en NRK-kanal kan du også gå rett til NRKs nett-TV-app. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

En TV-revolusjon?

Undertegnede bor i et borettslag som har avtale med Telenor, men jeg har bare hatt den gamle T-We-boksen, T-We boks I.

Overgangen til T-We boks II med nytt grensesnitt oppleves derfor som relativt stor. Den er mye kjappere, du kan faktisk se hva klokka er, og fjernkontrollen er mye lettere å bruke med en egen T-We-knapp pluss den overnevnte «spill fra begynnelsen»-knappen.

Å gjøre strømmeinnhold lettere tilgjengelig er også smart og helt nødvendig idet vi nærmer oss 2020. «Netlix-strategien» med å servere anbefalinger først er fin å ha når man trenger innspill til noe å se på, og det er supert å ha tjenester som både HBO Nordic og NRK Super lett tilgjengelig.

I skrivende stund er ikke alle strømmeappene like brukervennlige. Mens Netflix er som vi er vant med, og NRK Super-appen er lett å navigere i, synes vi det er tungvint å finne innholdet i HBO Nordic, da den bare viser frem en alfabetisk oversikt over hva som er tilgjengelig. HBO Nordic er riktignok i utgangspunktet en lite brukervennlig tjeneste.

SAMLER TJENESTENE: Det er ikke til å stikke under stol at den stadig økende tilgangen på strømmetjenester gjør at det blir veldig mye frem og tilbake mellom både disse og de lineære kanalene. Å samle de er ikke noe nytt, men det er veldig kjekt for brukerne. Foto: Kirsti Østvang
SAMLER TJENESTENE: Det er ikke til å stikke under stol at den stadig økende tilgangen på strømmetjenester gjør at det blir veldig mye frem og tilbake mellom både disse og de lineære kanalene. Å samle de er ikke noe nytt, men det er veldig kjekt for brukerne. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
INKLUDER STRØMMETJENESTEN: Nå får Telenor-kunder også muligheten til å inkludere strømmetjenester som HBO Nordic i abonnementet sitt. Foto: Kirsti Østvang
INKLUDER STRØMMETJENESTEN: Nå får Telenor-kunder også muligheten til å inkludere strømmetjenester som HBO Nordic i abonnementet sitt. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Jeg har faktisk nesten ikke hatt bruk for Apple TV de siste ukene, kun én gang hvor jeg opplevde at den innebygde Netflix-appen ikke ville starte. Om den nye tjenesten ikke har revolusjonert TV-hverdagen hjemme hos meg i løpet av testperioden, er det ikke langt unna.

Her er det bare å glede seg om man er Telenor-kunde!

Så blir det enda bedre utover høsten når T-We-tjenesten blir tilgjengelig på de andre plattformene, som Android, iOS og Apple TV. Den skal fungere mer eller mindre likt her også.

Fordelen med å strømlinjeforme tjenesten slik at den fungerer likt uansett hva du bruker den på, vil ifølge Telenor være at det blir enklere for dem å gjøre oppdateringer og nye tilpasninger, slik at kundene får tilgang på dem raskere. Fornuftig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer