Test av mesh-løsninger

Vi har testet 5 forskjellige mesh-nettverk

Erstatt den trådløse ruteren din med to, tre eller flere trådløse noder. Nå har vi testet fem løsninger. Her er vår favoritt.

UT MED RUTEREN, INN MED MESH: Synes du den trådløse ruteren både er stygg og byr på dårlig dekning? Da bør du få øynene opp for mesh-løsninger. Her representert med Google Wifi. Foto: Bjørn Eirik Loftås
UT MED RUTEREN, INN MED MESH: Synes du den trådløse ruteren både er stygg og byr på dårlig dekning? Da bør du få øynene opp for mesh-løsninger. Her representert med Google Wifi. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Sliter du med trådløsdekningen i boligen din? Du er i så fall langt fra alene. Av alle spørsmål vi får i teknologiredaksjonen, er ting som dreier seg rundt rutere og dekning blant de aller hyppigste.

Spindelvev-tankegang

De fleste har en trådløs ruter plassert i nærheten av bredbåndsinntaket i boligen, og for mange er dette tilstrekkelig til å forsyne hele boligen med trådløse signaler. Men selv om den gjør det, får du neppe like god hastighet overalt. Dette er noe av det såkalte mesh (spindelvev)-nettverk tar sikte på å gjøre noe med.

Det fungerer slik: Istedenfor å ha én trådløs ruter, har du i stedet to, tre eller enda flere små bokser (noder), plassert rundt på strategiske steder i boligen. Disse har ofte en design som er langt mer plasseringsvennlig enn tradisjonelle rutere, som ikke alltid er like pene å se på.

Automatisk opp- og nedkobling

Avhengig av hvor i boligen du befinner deg, kobles dingsene dine automatisk til den noden som har best signalstyrke. Har man et veldig stort hus, kan man bygge ut med flere noder til man er fornøyd.

Nodene kommuniserer med hverandre i et eget beskyttet trådløst nett, for å sørge for best mulig hastighet mellom dingsene dine og internett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer