Vi kjøpte Oculus Rift til Norge

Pris, oppsett og opplevelse - er det verdt pengene?

HALLELUJA: VR-brillene Oculus Rift har vi venta på lenge. Endelig sitter de på pulten vår. Eller, rettere sagt: De sitter som oftest på hodet vårt.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
HALLELUJA: VR-brillene Oculus Rift har vi venta på lenge. Endelig sitter de på pulten vår. Eller, rettere sagt: De sitter som oftest på hodet vårt. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden ideen om en virtuell virkelighet kom på 30-tallet, har filmer som The Matrix og bøker som Ready Player One skapt skyhøye forventeninger til VR-revolusjonen.

Men ikke før nå, 80 år seinere, banker revolusjonen på døra.

Først kom liksom-VR-brillene, som Google Cardboard og Samsung Gear VR. De vet bare hvor du kikker, ikke hvor hodet ditt er. Foreløpig har vi bare to konkurrenter som byr på skikkelig VR: HTC Vive og Oculus Rift.

Vi bestilte sistnevnte i mars, og i slutten av juni kom endelig pakka vi strengt tatt har venta på hele livet. Her er det viktigste du trenger å vite.

#1: Kjøpe Oculus Rift i Norge?

Ja, du kan kjøpe Oculus Rift i Norge. Selv om du ikke finner dem på Prisjakt.

  • Brillene selges foreløpig bare gjennom oculus.com, men de sender den hit, også.
  • Oculus har hatt store problemer med levering, så det tar tid. Vi venta fra mars til slutten av juni. Nå går det forhåpentligvis raskere.
  • Det koster. Mye. Vi endte opp med en regning på 6.545 kroner inkludert frakt. Foreløpig har vi ikke hørt noe om moms, men om dette kommer på toppen, snakker vi 8.181 kroner pluss eventuelle fortollingsgebyrer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer