Vi måler ytelse på PCene

Vi måler ytelse på PCene
Publisert
Sist oppdatert

Ytelsen er god på alle maskinene, resultatene kommer an på hvordan man måler. Tester som legger vekt på grafikkytelse favoriserer selvsagt maskinene med kraftigere grafikkprosessor.

Men når maskinen i tillegg er utstyrt med relativt svak prosessor havner den nederst på skalaen, her er det HP Compaq som besetter denne plassen.

Denne maskinen kan som nevnt også leveres med kraftigere prosessor, og da hadde den også totalt sett havnet i andre enden av skalaen. Den utmerker seg nemlig med gode øvrige spesifikasjoner, fin bredskjerm og den overlegent beste og klart mest behagelige pekeplaten på alle maskinene.

I topp på ytelse finner vi Dell, Acer og Toshiba, men forskjellene dem i mellom og til de andre maskinene er ikke påtagelig. Ved direkte sammenligning kommer forskjellene fram, men man ville neppe merke stort til dem i vanlig bruk.

I total og prosessortest i gode gamle PCMark 05 stikker Dell seg ut i tet, mens Compaq ligger bakerst i feltet. De andre kniver tett seg i mellom.

I PCMark Vantage, som tester ytelsen i forskjellige bruksområder finner vi mer spredt fordeling i ytelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer