Vi monterer PC

De nye delene er kommet, den gamle PCen skal få ny innmat. Vi går gjennom prosessen trinn for trinn.

Vi monterer PC
Publisert
Sist oppdatert

Den gamle PCen har gjort jobben sin, men vi har bestemt oss for å oppgradere i stedet for å kjøpe ny. I dette tilfellet er det bare selve kabinettet og diskettstasjonen som får være med videre, de andre gamle komponentenes skjebne er uviss.

Siden PCen skal stå skjult under skrivebordet koster vi ikke på oss et fancy kabinett, det gamle fungerer helt glimrende. Likevel har vi satt i en ny strømforsyning fra Enermax, som både er kraftigere og mer langt mer stillegående. Vi valgte modellen EG365AX FE(G). Strømforsyningen er festet med 4 skruer fra yttersiden av kabinettet, og er svært enkel å skifte.

For sikkerhets skyld

Når du skal i gang med å håndtere åpne kort med elektroniske komponenter, er det viktig å ikke være fulladet av statisk elektrisitet. La katten være i fred, og ikke skli omkring på teppegulv med lærsåler før du begynner. Gummisåler på tregulv pleier å være trygt, for sikkerhet skyld lader du deg ut ved å berøre en vannkran eller annet som er jordet.

Det finnes antistatiske matter og armbånd med jording, men det er som regel ikke nødvendig, hvis du i hovedsak unngår å ta på alle åpne kontakter og komponentbein. Det er i alle fall vår erfaring etter over 30 år med mekking av elektronisk utstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer