Vi prøver Doom III

Los Angeles (DinSide Data): For første gang blir det etterlengtede horror-spillet Doom III presentert i spillbar form, dessverre kun på Xbox. Vi tok et par runder med spillet, og her er våre førsteinntrykk!

Publisert
Sist oppdatert

Doom III er, som de fleste vet, blant de førstepersonsspillene det knytter seg mest forventninger til. Ikke rart, de originale Doom-spillene er sanne klassikere, som skapte førstepersonssjangeren.

Oppfølgeren har lenge vært under utvikling, men nå ser det ut til at spillet virkelig er nesten ferdig. Utviklerne er i alle fall sikre nok til at de lar oss få prøve Xbox-versjonen, og det ser bedre ut enn forventet.

Det er ingen hemmelighet at konsollutgaven av spillet ikke er fullt så imponerende grafisk som den lekre PC-versjonen. De første skjermbildene fra denne utgaven viste i hvert fall redusert kvalitet på teksturene og modellene, men frykt ikke – etter å ha sett spillet i bevegelse kan vi love deg at dette blir det peneste actionspillet på Xbox, muligens lekrere enn selveste Halo 2. Noen av teksturene er muligens litt uskarpe, men alt i alt er grafikken fantastisk, og ser enda bedre ut enn det vi forventet. Men vi merket en del hakking, så det er tydeligvis fremdeles noe optimalisering som må til her.

Levende lys

Vi er imponert over de dynamiske lys- og skyggeeffektene, men de er ikke overdrevet. Det er uansett stor sett veldig mørkt, det brettet vi fikk mulighet til å prøve foregikk innendørs, i en militær installasjon/laboratorium lik den vi har sett på de fleste skjermbildene. Basen bærer preg av kamp og ødeleggelse, det er massevis av ødelagte materialer, piper som henger løst fra taket og blodflekker. Det er såpass mørkt at vi må for det meste bruke vår trofaste lommelykt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer