Vi prøver PSP

Så utrolig stilig, var det første vi tenkte når vi endelig fikk sett Sony nye mini-vidunder, PlayStation Portable. Denne bærbare konsollen har virkelig potensial til å bli en hit, og her er våre førsteinntrykk.

Publisert
Sist oppdatert


Det er et år siden Sony fortalte verden om PSP for første gang, og på årets E3 viste de endelig frem denne supermaskinen. En bærbar PlayStation som kan spille spill, filmer og musikk, og alt dette i en superstilig innpakning med en skjerm som tar pusten fra alle som ser den.

De tekniske spesifikasjonene er imponerende: PSP er i utgangspunktet kapabel til å vise grafikk av PlayStation 2-kvalitet takket være en kraftig prosessor og godt med minne. Lagringsmediet til PSP er små UMD-disker, som kan inneholde både spill, filmer og musikk. PSP har i tillegg støtte for USB 2.0, WLAN, mulighet til å laste ned data via Internett eller USB, infrarød port og plass til Memory Stick PRO Duo-minnekort. Det vil også være mulig å koble til ekstrautstyr som digtalt kamera eller mikrofon.

Gadget-porno

Dette er tørre fakta, men det vi lurer på er hvordan PSP føles og ser ut? Vi vet alle at Sony kan det med design, og PSP er rett og slett vanvittig fin. Den har en avlang form, med widescreen-skjerm i midten. Til venstre for skjermen er det en d-pad og en analog stikke, og til høyre fire funksjonsknapper. Det er også to skulderknapper foran og flere mindre knapper nedenfor skjermen som brukes til å bytte bruksmodus og lignende.

Vi prøver PSP


Knappene som brukes til å styre spill virker veldig responsive. Det er litt vanskelig å si hvordan det vil føles å spille selve spillene, fordi PSPen vi prøvde var fastmontert til et stativ, men maskinen virker likevel ganske ergonomisk – men er muligens litt stor.

Skjermen er helt fantastisk og viser filmer og spill med nydelig kvalitet. Den støtter 16 millioner farger og har en oppløsning på 480x272 piksler. Det vi selvsagt lurer på er hvordan en så flott skjerm påvirker batterilevetiden, men det fikk vi ingen muligheter til å sjekke i praksis. I følge Sony vil det i hvert fall være mulig å spille i ca. 10 timer, og se film i 2-3 timer.

Vi fikk sett på noen av spillene som kommer til PSP, blant annet kan vi vente oss en konvertering av Metal Gear Solid 2, Gran Turismo 4, er Wipeout-spill og flere titler fra Electronic Arts. Grafikken er i alle fall helt nydelig til å være en håndholdt maskin.

Vi prøver PSP


Vil dette funke?

Til tross for at PSP er meget attraktiv, har vi likevel noen spørsmål. Er det virkelig så mange som kommer til å kjøpe UMD-versjoner av sine favorittfilmer, når de allerede eier dem på DVD? Og er det virkelig komfortabelt å se en hel spillefilm på en slik maskin? Vi tviler ikke at spillbiten kommer til å fungere perfekt, men vi lurer på om multimedia-funksjonaliteten virkelig er så nødvendig. Den noe luksuriøse profilen og den mest sannsynlig høye prisen kan også bli et problem.

Uansett gleder vi oss enormt til å få testet PSP ordentlig, det er bare utrolig synd at vi må vente helt til første kvartal neste år.

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer