Vi som kjøpte HD DVD...

HD DVD har ikke lenger noen lys framtid etter at enda et filmselskap fikk kalde føtter. Er vi lei oss?

Publisert
Sist oppdatert

Formatkrigen, som mange av oss som skriver om slikt liker å kalle det, mellom Blu-ray og HD DVD skal nå i praksis være over. Det eneste som gjenstår er å få Toshiba og de få andre som er igjen på HD DVD laget til å innse at det viktigste slaget er tapt.

Men er det egentlig noen vinnere? Og hva har de i så fall vunnet?

Media har en trang til å se på alt som sport og konkurranse, det blir lettere å finne festlige ord og beskrivelser, men overdrivelsene blir gjerne med som en nisse på lasset.

Industrien og oss

Medieindustrien - både de som lager innhold og de som lager bokser - er ikke forbrukervennlig av natur. Bare hvis den må. De driver butikk, og vil helst slippe å lage det beste og billigste produktet. De vil heller ha kontroll slik at kjøperne må kjøpe det som finnes til en pris i området der smertegrensen ligger.

Når det gjelder HD-kvalitets video, så har den mye omtalte formatkrigen på ingen måte vært om brukernes gunst. Det har derimot vært ført innad i bransjen, mellom hvem som skulle få være med i kampen om å kontrollere hva kundene skulle tilbys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer