Vi tester GameCube

Nintendos ferskeste stolthet er endelig lansert, og her er alt du bør vite om denne flotte, lille maskinen.

Vi tester GameCube
Publisert
Sist oppdatert

Nintendos GameCube er det tredje og siste tilskuddet i den nåværende generasjonen av spillmaskiner – som i det siste er blitt et stadig mer vanlig inventar i våre stuer. Sonys PlayStation 2 har vært i butikkene lengst (siden høsten 2000), har solgt enormt bra og har den absolutt største spillkatalogen blant dagens konsoller. Microsofts XBox kom i butikkene i mars, og er den mest teknisk avanserte og funksjonsrike av de tre maskinene. Hvordan stiller GameCube seg i forhold til konkurrentene?

Annen strategi

Av de tre selskapene er det Nintendo som har lengst erfaring med spillkonsoller, og er nok det mest tradisjonsrike av dem. Deres tidligere maskiner har vært formidable suksesser, kanskje med unntak av Nintendo 64, som møtte knallhard konkurranse fra den originale PlayStation.

Nintendo har også måttet tåle en del kritikk for sin overflod av fargerike spill som rettet seg mest mot de yngre brukerne, samt dårlig forhold til tredjepartsutviklere. Denne trenden skal nå snus: GameCube skal fremdeles appellere til de yngste, men kontrakter med flere tredjepartsfirmaer skal sørge for en jevn strøm av mer voksne titler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer