Vi tester Nintendo DS

En ny spillkonsoll er alltid en begivenhet, og det er ikke rart at gleden var stor når vi fikk en splitter ny DS-maskin å leke med. Her er hva vi synes om det nye, håndholdte vidunderet.

Publisert
Sist oppdatert

Mens mange av oss venter på en ny generasjon stasjonære spillkonsoller, skjer det en kraftig utvikling på den håndholdte fronten. To nye maskiner slippes i disse dager, og begge har vært mye omtalt helt siden årets E3-messe. Det er selvsagt Sonys PSP og Nitendos DS vi snakker om her, og Nintendo DS ble tidligere denne uken sluppet på markedet i USA. Vi har i flere dager lekt med herligheten, og sitter igjen med svært positive erfaringer.

Dobbel moro

For de som ikke husker hva Nintendo DS dreier seg om: Det er på mange måter en etterfølger til den svært så populære GameBoy Advance – selv om GBA kommer til å fortsette å eksistere ved siden av DS. Nintendo DS har to tretommers skjermer, som viser bilder samtidig. Meningen er at den ene skjermen skal vise hovedbildet, mens den andre brukes til tileggsinformasjon som kart, menyer og så videre. Den nedre skjermen er også trykksensitiv, slik at du kan kontrollere bevegelse, kameraet eller menyvalg ved å trykke på den. Men den tradisjonelle d-paden og knappene er fremdeles på plass, slik at du kan spille på vanlig måte.

Videre har DS spennende trådløse muligheter. Maskinen støtter både 802.11 og et proprietært system for tilkobling av flere DS-maskiner som befinner seg i nærheten. I følge Nintendo er den maksimale avstanden i overkant av 30 meter. Denne lokale forbindelsen brukes til å spille mot hverandre, mens bruken for WLAN-støtten har ikke Nintendo sagt så mye om foreløpig. Vi ser for oss mulighet for nedlastning av tillegg, globale statistikker, og kanskje til og med ordentlige flerspillermuligheter via internett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer