Vi tester XBox

I dag foreligger Microsofts XBox i norske butikker. Er den verdt pengene? Svaret finner du i vår gjennomgang.

Publisert
Sist oppdatert

Konsoll-markedet er og har alltid vært tøft. Det har i mange år vært dominert av store, japanske aktører som Sony, Nintendo og Sega. Mange har prøvd å entre markedet uten suksess, og til og med den tidligere giganten Sega måtte gi opp konkurransen for en tid tilbake. Er det virkelig plass til en uerfaren, amerikansk produsent på konsollmarkedet? Det gjenstår naturligvis å se, men uansett er XBox en solid og fremtidsrettet maskin.

Kraftig sak

Rent teknisk er XBox det mest avanserte innen konsoller per i dag. Den er kraftigere og bedre utstyrt enn både PlayStation 2 og GameCube – en 733 MHz Intel prosessor, NVIDIA-grafikkbrikke, innebygd harddisk som eliminerer behovet for minnekort, DVD-spiller, støtte for bredbånd og fire kontroller-utganger, er bare noen av stikkordene.

Spesielt liker vi den innebygde harddisken, som altså lar deg lagre spillene på maskinen, uten at du må kjøpe et minnekort i tillegg. Det er imidlertid også mulig å kjøpe eksterne minnekort, hvis du for eksempel ønsker å ta med dine lagrede spill til en venn.

Jukebox-funksjon og DVD

Harddisken har også andre funksjoner: Du kan for eksempel rippe musikk-CDer, og bruke XBoxen som en jukebox. I flere av spillene kan du også bruke den lagrede musikken som bakgrunnsmusikk under spillingen, en mulighet vi liker veldig godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer