Viaplay: Last ned filmer og serier

- Streaming av film, TV-serier og sport har eksplodert, men det å la kundene laste ned innholdet er vi alene om, sier Rikard Steiber, CEO i MTGx og Viaplay.

Viaplay: Last ned filmer og serier
Publisert
Sist oppdatert

Selv om fysiske formater fortsatt har sine fordeler, er det ingen tvil om at stadig flere nordmenn velger streaming når de skal høre på musikk eller se på film og TV-serier. Problemet er imidlertid å bestemme seg for hvilken innholdsleverandør du skal velge.

- Offlinemodus er en av våre styrker

Når det gjelder musikkstreaming lar de fleste aktørene deg lagre musikken offline, altså slik at du kan høre på dine favorittalbum eller spillelister selv når du er på steder uten, eller med dårlig nettdekning.

ALT SOM KAN LASTES NED ER MARKERT: Trykk last ned, så har du den i 30 dager på din iPhone/iPad eller Android-enhet. Foto: ØYVIND PAULSEN
ALT SOM KAN LASTES NED ER MARKERT: Trykk last ned, så har du den i 30 dager på din iPhone/iPad eller Android-enhet. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Når det gjelder videostreaming er imidlertid Viaplay alene om ha en slik funksjon.

- Ja, det stemmer at offlinemodus er en av våre styrker, sa Rikard Steiber, den nye sjefen for MTGx og Viaplay, da han møtte norsk presse på et arrangement i dag.

- Vi kaller funksjonen for «download to go», og den er tilgjengelig på alle mobiltelefoner og nettbrett med Android eller iOS. Dermed kan du for eksempel fylle opp nettbrettet ditt med Sauen Shaun-episoder før du setter deg på flyet, slik at barna har noe å se på i ferien.

Hva er begrensningene?

- Alt du laster ned på enheten din vil være tilgjengelig i 30 dager, og i løpet av den perioden kan du se på innholdet så ofte du vil. Det høres kanskje rart ut for oss voksne, sier Steiber og fortsetter; men for barn er det faktisk helt vanlig når de først har funnet en serie eller film de liker godt.

- Prisen er fortsatt 79 kroner i måneden, uansett om du streamer direkte eller laster ned, sier Steiber. Viaplay har heller ingen begrensning på hvor mye du kan laste ned. I praksis er altså den eneste sperren hvor mye tilgjengelig lagringsplass du har på mobilen eller nettbrettet ditt.

Les også: Nå virker Viaplay på Chromecast

Dessverre ikke alt

Vi i Dinside har brukt nedlastningsmuligheten flere ganger, og kan ikke legge skjul på at funksjonen er praktisk.

IKKE OFFLINE: Her mangler rett og slett valget "Last ned". Foto: ØYVIND PAULSEN
IKKE OFFLINE: Her mangler rett og slett valget "Last ned". Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Det er imidlertid viktig å være klar over at det ikke er alt innholdet som er tilgjengelig for nedlastning eller offline-modus.

Generelt er vårt inntrykk at det meste av innhold for barn kan lastes ned, men at det ikke gjelder for alle de nye seriene og TV-filmene. For vår del er det for eksempel litt irritererende at Jack Bauers siste eskapader ikke kan lastes ned, men trøsten får være at den nye TV-serien Crossbones er tilgjengelig.

- Hvis en film eller TV-serie ikke er tilgjengelig for nedlasting, skyldes det ganske enkelt rettighetsspørsmål, sier Steiber. Vårt mål er nemlig å gjøre så mye av innholdet nedlastbart, slik at kunden får det enklest mulig.

Les også hva Netflix sier: Ingen vil klare å tilby alt

Velg leverandør etter innhold

Ingen av aktørene i streamingmarkedet har lyst til å oppgi sine markedsandeler, men vi tipper at Viaplay, i likhet med HBO Nordic fortsatt ligger et godt stykke bak Netflix.

Er offlinemodusen viktig for deg kan de altså være verdt en titt, men hvilken leverandør du bør velge, vil jo også være avhengig av innholdet de tilbyr.

- Totalt har vi rundt 10.000 episoder og 2.000 filmer tilgjengelig i arkivet, sier Steiber, før han avslutter med et lite spark til konkurrentene: - Men det viktigste er jo ikke antallet. Det er å tilby det innholdet folk faktisk er interessert i. Det hjelper jo lite å ha tusenvis av filmer, hvis det er snakk om filmer ingen vil se.

Rådet vårt er uansett klart: Er du interessert bør du prøve selv.

I likhet med de fleste andre aktørene får du nemlig en 30 dagers gratisperiode før du må begynne å betale. Bare husk å avbestill innen prøvemåneden har gått ut hvis tilbudet ikke faller i smak, ellers løper abonnementet videre til 79 kroner i måneden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer