Vidåpne nettverk i Oslo

En test av trådløse nettverk i Oslo viser at godt over halvparten er usikre eller bruker standard passord. Vi viser deg hvordan du sikrer nettverket ditt.

Vidåpne nettverk i Oslo
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du er på jakt etter gratis trådløst Internett, er det fritt fram i Oslo sentrum. Det eneste du trenger er en bærbar PC med trådløst nettkort og en liten porsjon tålmodighet.

DinSide Data har tatt stikkprøver på over femti trådløse nettverk i Oslo, og kom oss tørrskodd fra Aker Brygge til Sagene - med kontinuerlig tilgang på over tretti forskjellige nettverk.

Bruker standardnøkkel

Vi kom inn på over halvparten av de trådløse nettverkene vi forsøkte oss på, både i sentrum og i boligstrøkene, og oppdaget til en hver tid tre til fire tilgjengelige nettverk på den bærbare PCen vår. I boligstrøk var sikkerheten på aksesspunktene så og si ikke-eksisterende.

Svært mange av nettverkene som krevde passord nøyde seg med standardpassordet 0987654321, mens bare drøyt 40 prosent hadde noen som helst form for sikkerhet.

I området rundt Aker Brygge i Oslo sentrum kom vi inn på 11 av de 21 trådløse aksesspunkter vi forsøkte oss på - de fleste av disse uten å skrive passord i det hele tatt. Boligstrøkene var langt mer åpne, og av de aksesspunktene vi klasssifiserte som private fikk vi tilgang til 14 av 20 nettverk - eller ganske nøyaktig 70 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer