Video og musikk

Det finnes mange gode alternativer til de store og etablerte alt-i-ett-løsningene vi omtalte på forrige side.

Publisert
Sist oppdatert

Her tar vi for oss de litt mindre, og på sin måte mer spesialiserte løsningene. Vi begynner med applikasjoner som kan spille av en lang rekke video- og musikkformater:

MPlayerMPlayer er en video/musikkspiller som kan kjøres på så å si alle operativsystemer - stikkordet her er åpen kildekode.

Det kjedelige med MPlayer er å sette det opp. For å kunne bruke programmet trenger du tre ting: selve spilleren, kodeker og skins/front ends. Det gir på en side gode muligheter for de avanserte brukerne, mens det for hvermansen fort blir litt mye knot for mange valg.

Programmet, forklaringer og hjelp finner du på hjemmesiden: www.mplayerhq.hu

VLC Media PlayerDette er greia for deg som synes MPlayer høres ut som mye pes, og det er også derfor vi elsker VLC. Enkel å laste ned, enkel å installere, enkel å bruke, støtter de fleste formater og har avanserte funksjoner som fikser det meste. Og så er det for alle OS. Hva er det vel å ikke like med VLC?

Spilleren laster du ned fra www.videolan.org.

GOM Media PlayerI likhet med VLC spiller GOM av det aller, aller meste - er lett å konfigurere for avanserte brukere og har derfor endt opp som en av våre favorittspillere for Windows.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer