Video på speilrefleks - hype?

Det siste på speilrefleks er video i HD-kvalitet. Er det bare tull eller et gjennombrudd?

Video på speilrefleks - hype?
Publisert
Sist oppdatert

Produktutvikling skjer på mange forskjellige premisser og med vidt forskjellig fokus. Som regel blir produktene billigere, får flere nyttige egenskaper og blir lettere å bruke. I andre tilfeller forandres selve grunnkonseptet ved å bruke ny teknologi, og etter hvert får vi et helt annet produkt med fokus på helt andre ting enn det opprinnelige.

Mobiltelefoner er ett eksempel, hvor det å ringe til hverandre etter hvert bare er en liten del av bruksområdene. De som oppfant telefonen forestilte seg neppe dagens mobiler, som har blitt spillmasin, nett-terminal, fotoapparat og i de meste vellykkede tilfeller en egen maskinplatform hvor bruksområdet bestemmes av brukeren ved å laste ned programvare.

At lydkvaliteten på samtalene er på vei tilbake til nivået for 100 år siden er en annen sak...

Fioliner og flygler er eksempler på det motsatte, hvor ny teknologi ikke har spilt noen stor rolle. Her er produktet ferdig utviklet, og de beste eksemplarene lages slik i hovedsak slik de alltid har blitt laget - for hånd.

Det nyeste på fotofronten er video på speilreflekskameraer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer