Video via trådløs USB

Det høres spennende ut, men er det praktisk?

Video via trådløs USB
Publisert
Sist oppdatert

I april skrev vi om et produkt som skulle kunne overføre skjermbildet fra PC trådløst til en skjerm eller flat-TV. Kvaliteten skulle være så høy at den skulle kunne klare HD-video i 720p oppløsning - uten en tråd.

Produktet heter IOGEAR Wireless USB til VGA kit og er et av de aller første som er basert på den nye standarden for trådløs USB, som etter hvert vil omfatte en rekke produkter som i dag bruker andre protokoller eller rett og slett kabel.

Det hadde jo vært kjekt å slippe alle USB-kablene som "pynter" opp på og under skrivebordene.

En eske full av kabler

Det er jo ikke helt uten humor at en løsning som profilerer seg høyt som "trådløs" består av en haug med kabler og overganger i tillegg til to små bokser og en strømforsyning.

Der hvor du ellers bare tar fram en eneste kabel og strekker den fra A til B skal du i stedet installere programvare, skru fast antennen og koble inn en sender, eventuelt med skjøtekabel. Så skal du skru på antennen på mottakeren, koble den til TV-en eller skjermen, muligens med overgangsstykke fra VGA til DVI (her brukes analogsignalene i DVI-kontakten), og så til slutt koble til strømforsyningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer