Videofilm blir til datafiler

Publisert

Digitalisering av videofilm er svært krevende, og vi opplevde mange systemkrasj i løpet av testen.

Et godt utgangspunkt er å starte maskinen på nytt før du begynner digitaliseringen. Dessuten er det viktig at det ikke kjører andre programmer på PCen. Med dette som utgangspunkt for testen, gikk det greit i vårt tilfelle.

Studio DC10plus er fantastisk enkelt å bruke. Du slipper unna mange menyer og opsjoner, og arbeider med en skjerm hvor det er tre svært lett forståelige nivåer i arbeidsprosessen: Capture (digitalisering), Edit (klipp sammen film, bilder og effekter) og Make Movie (lag ferdig film).

I Capture kan du stille kvaliteten på både bilde og lyd. Bildet kan stilles med både kvalitet, lyskvalitet, skarphet og fargemetning. Filmen som digitaliseres vises i et eget vindu, samtidig som lyden spilles over høyttalerne dine.

Du behøver ikke å være nøyaktig når du velger ut filmsekvenser til digitalisering – alt dette kan du fikse etterpå når du redigerer filmen. Derimot kan det være mye å hente på å ikke lage filmsekvensene for lange, ettersom du fort får systemkrasj, og dermed kan miste mye tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer