Videokameraer med harddisk fra JVC

Glem DV, fremtidens videokameraer bruker minnekort eller små harddisker. Vi har sett nærmere på et av de aller første på markedet, JVC Everio GZ-MC100.

Publisert
Sist oppdatert

Båndbasert musikk- og videoutstyr er med stor sannsynlighet snart historie. Musikkassettene er allerede død og begravet, og for øyeblikket er det kun DV-teknologien som ser ut til å leve i beste velgående. Men mye tyder på at også denne teknikken er på vikende front. Vi har allerede sett flere eksempler på videokameraer som brenner opptakene direkte til små DVD-plater, blant annet fra Hitachi og Sony. Men nå dukker det opp en ny type videokameraer, som lagrer opptakene til små harddisker.

I motsetning til DV-kameraet blir opptakene lagret som filer direkte på kameraets harddisk. Dermed behøver du ikke å "spole" deg frem til riktig opptak, Alt er tilgjengelig umiddelbart.

To fra JVC

JVC lanserte nylig to harddiskbaserte videokameraer, eller Digital Media Cameras, som JVC selv har valgt å kalle dem, en vertikal og en horisontal modell. Begge bruker utbyttbare MicroDrive-disker, og den som følger med kameraene har en kapasitet på 4 GB. Microdriven har identisk utforming som CompactFlash type II-kort, dvs de litt tykkere CF-kortene. Det betyr i praksis at du gjerne kan bytte ut MicroDriven med et CF-kort, men JVC understreket at hastigheten må være minst 40x for å kunne svelge datastrømmen raskt nok. I tillegg har kameraene et spor for SD-minnekort, og her må hastigheten tilsvare 10 Mbps eller raskere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer