Videokompresjon og avspilling

Oi oi oi. Dette er ikke oppgavene Celeron er skapt for...

Publisert
Sist oppdatert

Først konverterte vi et MPEG2-videoopptak (720 x 576 piksler) til WMV-format ved hjelp av Windows Movie Maker. De to dobbelkjerneprosessorene fikset biffen kjapt og greit, mens Celeron slet kraftig:

Litt mer positivt for Celeron, men langt fra hyggelig, er tallene fra konverteringsprosessen av en to-timers DVD til iPod-vennlig MPEG4-formaet, her ved hjelp av SlySoft CloneDVD Mobile. E8400 er omtrent dobbel så kjapp som stakkars Celeron:

For å sjekke hvordan prosessoren taklet å starte nye, tunge prosesser under kompresjonen, startet vi Outlook og sendte en epost midt under prosessen. Begge C2D-prosessorene løste den ekstra belastningen meget greit, og uten særlig forsinkelse. Celeron derimot slet hardt, og kalkulert gjenstående kompresjonstid økte plutselig med flere minutter.

Det er med andre ord helt klart at C2D-prosessorer definitivt er å foretrekke til oppgaver som har med videokompresjon å gjøre.

Avspilling al mas

Hva så med avspilling? For å sette prosessoren (og grafikken) på skikkelig prøve, lastet vi ned et HD-klipp (720P) av Lars Monsen fra NRK.no, og åpnet det gjentatte ganger i Media Player Classic. Deretter nedskalerte vi dem til 50% slik at vi fikk plass til inntil ni videovinduer på skjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer