Videokonvertering for alle

Har du en film i ett format og trenger den i et annet? Her er fem programmer som kan hjelpe deg.

Publisert
Sist oppdatert

Mengden tilgjengelig videomateriale øker hele tiden; ikke bare snakker vi om en enorm produksjon av filmer og TV-programmer, men digitalisering av eldre materiale, stadig nye videocasts (som KLiKK) og latterlige mengder mer eller mindre god amatørvideo.

Samtidig får ikke akkurat de de travleste av oss mer tid til å tilbringe foran skjermen hjemme, så det blir mye som må gå usett.

>>>Les også: De beste mediespillerne

Men vi har funnet en løsning på dette også - flere og flere har fått seg en mediespiller, mobiltelefon eller en annen håndhold enhet med stor og fin skjerm - egnet til nettbruk, spilling og selvfølgelig video. Da kan vi utnytte tid som ellers ville gått med til, tja... å kjede seg med venting, og i stedet underholde oss selv med for eksempel litt film.

Problemet med digital video er bare at den gjerne er i feil format - du kan ikke uten videre putte en DVD inn på din nye mobiltelefon. Den må konverteres til et format akkurat din dings kan spille av, og til det trenger vi en datamaskin med egnet programvare.

Og siden du sikkert allerede har en datamaskin, her er forslag til programvare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer