Videokonvertering i warp speed

Endelig en løsning for oss utålmodige

Publisert
Sist oppdatert

Vi som har brukt PCer (og Mac) siden de dukket opp på 80-tallet sitter med en blandet følelse når det gjelder opplevelsen av hastighet på maskinene. I teorien skal dagens flerkjerne-prosessorer være flere tusen ganger raskere enn første generasjon IBM PC på 4,77 MHz. Likevel er det mye av den daglige bruken som virker mye tregere enn i gamle dager. Man snakket om at svartider på mer enn et par sekunder var stressende for saksbehandlere og terminalarbeidere. I dag er vi vant til og aksepterer at ting vi ber PCen om å gjøre kan ta mange sekunder, særlig når man jobber på nett.

Oppgavene og løsningene i dag er teknisk langt mer krevende enn den gang, men likevel - er de virkelig tusener av ganger mer krevende? Eller er det noe grunnleggende galt med systemene som har blitt utviklet? Noen mener det...

Når det gjelder de virkelig tunge oppgavene hvor vi ikke snakker om sekunder, men minutter og timer, oppleves det som om det ikke har skjedd mye. Vi tenker på video, rendring og konvertering mellom formater.

Her har kvalitetskravene og oppløsningen utviklet seg i takt med maskinvaren, slik at vi ofte venter akkurat like lenge som før, om ikke lenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.