VideoLogic KYRO

Finnes det andre grafikkort enn NVIDIA- eller 3dfx-baserte? Det er ikke mange av dem, men en gang iblant tar andre produsenter opp konkurransen. VideoLogic er en av utfordrerne.

Publisert

PowerVR, som er navnet på brikkene VideoLogic baserer sine kort på, er på ingen måte et ukjent merke. Deres produkter brukes blant annet i den populære Dreamcast-konsollen og arcade-spillmaskiner.

PC-markedet er det verre med. Det har vært flere PowerVR-baserte kort, men ingen av dem har solgt tilfredstillende. VideoLogic prøver nå å snu denne trenden med KYRO – den aller nyeste brikken fra PowerVR.

I følge produsentene er ikke KYRO en direkte konkurrent til kraftige brikker som GeForce 2 eller VSA-100 fra 3dfx. Kortet konkurrerer snarere mot produkter på GeForce DDR-nivået.

Teknologien KYRO er basert på er en videreutvikling av flere velkjente PowerVR-merkenavn. Blant annet Tile Based Rendering-teknologien, som sparer minnebåndbredde ved å bare kalkulere de polygonene som faktisk synes på skjermen. Andre grafikkort beregner hele scenen på forhånd, inkludert alt det vi ikke ser i øyeblikket. Dette gjør ikke PowerVR-brikken.

KYRO støtter også kantutjevning (FSAA – Full Scene Anti-Aliasing), bump mapping og åttelags-multiteksturing. Selve brikken er klokket til 115 MHz, som er ganske lite i forhold til dagens monstre på 200 MHz. Kortet har 32 MB RAM og støtter AGP 4x.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer