VideoLogic Neon 250

Grafikkortet Neon 250 fra VideoLogic er kanskje det mest forhåndsomtalte produktet i denne bransjens historie. Mange tvilte på at det noensinne ville se dagens lys, og først nå kan du kjøpe dette kortet i Norge.

Publisert

Allerede i desember 1998 skrev vi en 1906">artikkel om PowerVR2-prosessoren, som er kjernen i Neon 250-kortet. Denne brikken skulle ta opp konkurransen med tungvektere som Voodoo 3 fra 3dfx og TNT2 fra NVIDIA. Utallige utsettelser førte imidlertid til at brikken ikke kom på markedet før i fjor høst (i USA), og nå er den omsider kommet til Norge. Men i mellomtiden har konkurrentene sluppet mye kraftigere brikker, som GeForce 256 fra NVIDIA og G400 MAX fra Matrox.

Så nå er spørsmålet, hvordan greier VideoLogic seg mot de store gutta?

Installasjon og programvare

Det er ikke mye som følger med Neon 250-kortet. Du finner én CD i pakken, og den inneholder drivere, DirectX 7, spilldemoer, teknologidemoer og en del annen programvare. Selve kortet har en kjøleribbe oppå prosessoren, og ingen TV-utgang.

Resten av kortets spesifikasjoner er som følger: 32 MB RAM, 125 MHz PowerVR2-prosessor, 250 MHz RAMDAC, støtte for 2x AGP, oppløsninger opptil 1920x1440 og støtte for 32-bits fargedybde.

Vi installerte kortet raskt og enkelt, og lastet også ned de aller nyeste driverne fra hjemmesiden til VideoLogic.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer