Videolureri på YouTube

Ikke alle videoene på det populære videonettstedet er like uskyldige.

Videolureri på YouTube
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du leter på de rette stedene, som i mange tilfeller viser seg å være de gale stedene, er nettet stappfullt av virus, trojanere og annen ondsinnet virksomhet som kun har til hensikt å gjøre livet ditt langt vanskeligere - selv om mange påstår de bare vil hjelpe deg.

Nå påstår sikkerhetsekspertene hos bedriften med det kanskje koseligste navnet i bransjen, Panda Security, at også YouTube har sine svin på skogen.

Nesten 5000 videoer skal ifølge PandaSecuritys avdeling for såkalt ondsinnet programvare, PandaLabs, inneholde lenker som tar brukeren videre til ett bestemt nettsted. Her blir du forsøkt påtvunget programvare som nettstedet påstår er nødvendig for å avspille videoene.

Kommentarrot

Lenkene er lokalisert i kommentarfeltet, noe som i seg selv er grunn til å være på vakt, samtidig som det også reklameres for at lenkene tar deg videre til et lovlig, britisk pornonettsted - enda en indikasjon på at du bør være forberedt på hva neste museklikk kan føre til.

Problemet er ifølge Which? at du når endelig når den angivelige nettsida, kommer du fram til en imitasjon av den lovlige varianten. Dette er et klassisk triks fra spredere av "malware", og det er her marerittet starter for mange brukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer