Videoredigering med TV-utgang fra skjermkortet

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Står litt fast med følgende problemstilling: Jeg redigerer DV-video fra Sony kamera i Adobe Premiere 6.5, men vil gjerne se bildet på TV-skjermen. Jeg bruker et Radeon 9600 Pro skjermkort med TV-ut. Jeg har søkt etter informasjon og anbefalinger av grafikkort, eller veiledning på hvordan dette kan gjøres, men verken bruksanvisningen til Premiere, Sony eller Radeon kan gi noe godt svar. Kanskje dere vet?

mvhHans-Erik

Datadoktoren svarer

Hei

Du må først sjekke at du har riktige kabler, at du har satt TV-ut til PAL, og at du har slått på TVen før du slår på PCen. Dette for at PCen skal registrere at den er koblet til og laste inn driverne.

Innstilling for å vise film i fullskjerm på TV-utgangen finner du under Skjermegenskaper/Avansert/Overlay. Dette kalles Theater Mode på Radeon-kortene.

I Premiere behøver du ikke gjøre noen ting, programmet sender uansett ut videodata til et overlay-vindu. Men når det er satt opp en kanal ut til en ekstra skjerm eller TV, så vil det samme overlay-signalet også bli sendt til denne enheten og du kan se resultatet på TV samtidig. Også når du spiller DVD-filmer eller spiller av video fra harddisken vil du se bildet i fullskjerm på TV, hvis denne innstillingen er gjort riktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer