Videoredigering på portabel USB 2.0 harddisk?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har behov for en liten hardisk i lommeformat, som jeg kan frakte dokumenter og filer osv. med. Kan jeg bruke en slik hardisk med USB 2.0 når jeg skal holde på med videoredigering fra et DV-kamera Eller er den for treg?

På papiret skal jo USB 2.0 være raskere enn FireWire med overføringshastighet på 480Mb/s kontra 400 Mb/s. Mange sier allikevel at Firewire er raskere enn USB 2.0 på grunn av USB 2.0 's bakoverkompatibilitet med USB1.1.

Stemmer dette?

Datadoktoren svarer

Hei,

Små harddisker på 2,5 tommer har blitt langt bedre enn de var tidligere, og moderne disker som roterer med 4200 omdreininger klarer fint å håndtere opptak og avspilling av DV-video.

Om du kommer til å bli fornøyd med ytelsen kommer an på hvor komplisert redigeringsarbeidet er. Jo mer fragmentert materialet er, jo mer kompleks datatrafikk må disken håndtere, og du vil på ett eller annet tidspunkt merke at det butter.

Men for enkel grovredigering i felten vil det kunne fungere greit, gjerne med en nyformatert eller optimalisert disk.

Når det gjelder USB 2.0 eller FireWire, så viser både våre egne og andres tester at FireWire er noe raskere. Forskjellen er ikke stor, og i praksis kan det noen ganger være bedre å koble DV-kameraet til FireWire og disken til USB, for å fordele belastningen mellom datakanalene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer