ViewSonic og Microsoft klare med Smart Displays

COMDEX: Bærbar PC, Tablet PC og Stasjonær PC smelter sammen i såkalte Windows Powered Smart Displays. Dette er i praksis trådløse, trykkfølsomme "Microsoft-skjermer".

Fra demonstrasjonen av Philips Smart Display-løsning.
Fra demonstrasjonen av Philips Smart Display-løsning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Data fikk demonstrert Smart Display og Mira-teknologien under et pressearrangement i Malaga allerede i juni i år. Den gang var det en tidlig prototype fra Philips som ble vist. Nå er det gått et halvt år, og det kan se ut som om det er ViewSonic som kommer til å få ut de første Smart Display'ene ut i butikkene, allerede 8. januar 2003.

Dermed rakk ikke produktene å nå forbrukerne før jul, slik målsetningen har vært. Som et "plaster på såret" tilbyr ViewSonic en gratis dokkingstasjon til alle som bestiller en Smart Display før jul.

Trykkfølsom skjerm

Skjermene kommuniserer mot PCen trådløst (802.11a/b-standarden), er trykkfølsomme, og en spesiell penn kan brukes til å navigere, surfe på nettet osv. Lyd og bilde blir altså overført fra PCen, og interaktiviteten besørges av Remote desktop-protokollen i Windows XP, og Windows CE.NET, som er innebygd i skjermen. I praksis betyr det at Smart Displays bare virker mot Microsofts egne operativsystemer, i første omgang kun Windows XP med Service Pack 1 installert.

Smart Display-produktene minner langt på vei om Tablet-PCer eller Web-Pads som vi har omtalt tidligere. Forskjellen er at sistnevnte er produkter med PC-innmat. Det betyr både ekstra tyngde, viftestøy og lignende som du slipper med Smart Displays.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer