ViewSonic TV-tuner - del 2

Publisert
Sist oppdatert

Tilkoblinger

Alle tilkoblinger skjer på baksiden, bortsett fra hodetelefon på minijack.

Etter kontakten for den eksterne strømforsyningen finner du lyd ut og inn på minijack, lyd inn på to phonokontakter, video inn på koaks, antenne inn og S-video inn. Så kommer inn og utgang for analog PC-skjerm, du kobler altså tuneren inn på skjermkabelen fra PCen, og velger hva inngangssignal på tuneren.

ViewSonic TV-tuner - del 2


Vi koblet NextVision-boksen på vår høyre 15-tommers LCD-skjerm, som har en oppløsning på 1024x768 punkter.

Da vi skulle koble til antenneledningen ble vi noe overrasket. Kontakten sitter et lite stykke bak selve panelet, og hullet som pluggen på kabelen må gjennom var rett og slett for trangt for alle de tre kablene vi hadde for hånden!

ViewSonic TV-tuner - del 2


Ved hjelp av en kniv var det enkelt å spikke bort overflødig plast på pluggen, men det hadde vært enda bedre med et større hull.

Oppsett

Innstilling av kanaler og andre parametere var enkelt og oversiktlig, med grei manøvrering ved hjelp av fjernkontrollen. Den automatiske kanalsøkeren fant alle tilgjengelige kanaler og la dem etter hverandre i kanallisten.

Valg av innganger (TV, S-Video, koaks eller PC) kan gjøres med fjernkontrollen eller på selve enheten, det samme med kanalvalg.

Ingen komplisert boks, med andre ord.

Bildekvalitet

Tuneren opererer med progressiv scan, som gir et meget behagelig bilde, som virker langt skarpere og roligere enn en TV. Derfor er det helt uproblematisk å sitte like nær flatskjermen og se på TV som når du jobber med PC.

Sitter du i samme avstand til en vanlig TV blir flimringen svært påtagelig, og det er rett og slett ganske ubehaglig, du vil gjerne et par meter bakover før det blir ok.

ViewSonic TV-tuner - del 2


Siden vi har to identiske skjermer ved siden av hverandre, sammenlignet vi med et billig TV-kort fra Hercules som vi hadde installert i PCen, og satte opp visning i fullskjerm på den venstre LCD-skjermen, mens ViewSonic viste fullskjerm på den høyre.

ViewSonic TV-tuner - del 2


Forskjellen i kvalitet var påtagelig. Linjer og flimmer var mye tydeligere på skjermen med TV-kortet, mens skjermen med ViewSonic-tuneren var helt og nesten flimmerfritt.

Lyden var også helt glimrende, og skifte mellom kanaler var raskt og uten sjenerende støy i bilde eller lyd.

Konklusjon

Ønsker du et TV-bilde på PC-skjermen, gjerne i kombinasjon med spillekonsoll og kanskje videospiller eller DVD, og ikke ønsker å bruke PCen samtidig, eller ta opp programmer på denne – da er dette en topp løsning.

Har du en større LCD-skjerm med enda høyere oppløsning, finnes det andre utgaver fra ViewSonic, som også støtter HDTV.

Prisen ligger rundt 1595 kroner inkl mva

Kontakt ViewSonic Norge for nærmeste forhandler.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer