Viftefri PC?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei

Jeg har en PC med en 2.0 GHz Pentium4-prosessor installert. Jeg er derimot ganske irritert på at PCen bråker ganske mye. Finnes det kjøleelementer til denne prosessoren som ikke benytter vifte?

mvh
Willy

Datadoktoren svarer

Hei,

Det anbefales på det sterkeste å bruke viftekjøling på dagens kraftige prosessorer. Hvis ikke prosessoren får nok kjøling, settes klokkehastigheten automatisk ned, noe som fører til dårligere ytelse. Vær for øvrig oppmerksom på at det er to andre støykilder som ofte generer like mye (eller mer støy) enn prosessorviften; viften i strømforsyningen er den ene, den andre er harddisken.

Det finnes derimot en del svært støysvake vifteløsninger som er verdt å kikke nærmere på. Microplex (www.microplex.no) er et av selskapene som har spesialisert seg på området. De forhandler også andre støydempende produkter, for eksempel støydempingsmatter, vannkjølingssystemer mm.

Les for øvrig vår egen serie med tips om hvordan du kan bekjempe PC-støyen.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer