Vifteløst grafikkort - metallsløyd må til

Vårt bråkete skjermkort er en utfordring for oss med Dremel og sans for boring og filing. Vi tilpasser en ny kjøler til GeForce-kortet.

Publisert
Sist oppdatert

I en tidligere artikkel tok vi for oss det ene av våre støyende grafikkort. Dette hadde en plassering av Radeon 9600XT grafikkprosessoren som passet til den vifteløse kjøleren. Men det andre problematiske kortet har en GeForce 6600 GT, og denne sitter på skrå.

Derfor passet ikke kjøleren fra Zalman.

Vi bestilte derfor en alternativ løsning fra Thermaltake, som dessuten hadde ekstern kjøleribbe i tillegg til den interne.

Denne løsningen har mye til felles med Zalman, med to aluminiumsblokker som festes på hver side av skjermkortet. På disse festes så varmeledende rør og kjølefinner som transporterer og fordeler varmen over en stor overflate.

Men det viste seg at heller ikke denne løsningen passet på GeForce-kortet. Vi plasserte aluminiumsblokkene i 45 graders vinkel oppå grafikkprosessoren, det spiller ingen rolle så lenge kontaktflaten dekker varmesprederen på toppen av brikken med god margin.

Problemet var at avstanden til festhullene som holder standardviften er for stor, brakettene som skal feste aluminiumsblokkene er alt for korte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.