Vifter og disker

Publisert
Sist oppdatert

For vifter og viftestyring satt vi av et par hundrelapper i budsjettet og det er jo greit nå. For det første vil vi ha spenningsregulator til prosessorkjøleren. Vi har nemlig ikke planer om å kjøpe inn noen spesielt stille kjøler til CPU uten i det minste først å prøve den medfølgende vifta på lav hastighet.

En Zalman spenningregulator (Fan Mate 2) koster 40 kroner, så vi tar to. Den andre fordi vi også skal ha en 92mm vifte i fronten av maskinen. Disse viftene går som regel på 12V, men med en Fan Mate 2 kommer vi ned i fem volt om ønskelig. Vifta vi plukker ut er en Nexus 92mm Real Silent. En støysvak Papst-vifte hadde også vært et godt valg.

Harddisk

Det kommer stadig nye modeller av harddisker på markedet, og grovt sett kan vi konsentrere oss om enten fart eller støy.

Vil du ha en farlig rask harddisk må du se på de nyeste harddiskene i 10.000 rpm-klassen, mens det på støyfronten ikke er slik at de ferskeste nødvendigvis er de mest stille. Noen av de harddiskene som regnes som de mest rolige av entusiaster er faktisk ikke lenger i produksjon. Den vi sikter oss inn på er Samsung SpinPoint P120, som riktignok ikke tilhører aller siste generasjon, men så avgjort er en meget stillegående og god disk. Prisen ligger på omtrent 700 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer