Vifter og støy

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har litt problemer med noen bråkete vifte(r) på maskinen. Regner med at det ikke er prosessorviften i og med at denne skulle være stillegående iflg. butikken der jeg kjøpte maskinen. Har du noen tips om hvilke vifter som burde kjøpes for å få en fredelig økt ved maskinen?

Er det store forskjeller når det gjelder støy fra ulike produsenter/typer? Vannkjøling; Er det en fornuftig og fredelig løsning? Bør du ha ingeniørutdanning for å montere nye vifter, eller er dette en smal sak?

Datadoktoren svarer

Hei

På vanlige PCer er det bare vifter på prosessoren og i strømforsyningen. I tillegg er det en del grafikkort som har vifte, og noen ganger er brikkesettet på hovedkortet også utstyrt med vifte.

Kabinettvifter er ikke så vanlige, de brukes som regel bare der PCen inneholder mange ekstra disker og tilleggskort.

Derfor må du først og fremst finne ut hvilke(n) av viftene i PCen din som lager mest støy. Da er det ingen annen utvei enn å åpne PCen og sjekke ved lytte på de forskjellige viftene. Er du i tvil, kan du bremse eller stoppe en vifte med fingeren et kort øyeblikk, for å være på den sikre siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer