11. april er det slutt for Windows Vista

Viktig melding til alle med PC-er som kjører Windows Vista

Ikke en gang sikkerhetshull vil bli tettet etter 11. april.

STRAKS HISTORIE: Windows Vista, med sine gjennomsiktige menyer og tittellinjer, miniprogrammer og Windows DVD Maker, pensjoneres for godt 11. april. Skjemdump: Microsoft
STRAKS HISTORIE: Windows Vista, med sine gjennomsiktige menyer og tittellinjer, miniprogrammer og Windows DVD Maker, pensjoneres for godt 11. april. Skjemdump: Microsoft Vis mer
Publisert

Det har blitt omtalt som en av Microsofts aller største flopper, operativsystemet som skulle ta over etter Windows XP i 2007: Windows Vista. Mottakelsen i markedet var imidlertid så lunken og problemene så store, at Microsoft erstattet det med Windows 7 etter kun to år.

Definivt slutt

Og den 11. april er det definitivt kroken på døra for Windows Vista, melder Microsoft. Etter denne datoen kommer ikke Microsoft til å legge ut flere oppdateringer til operativsystemet, ikke en gang sikkerhetshull kommer til å bli fikset. Vista-brukerne kan med andre ord gå en usikker fremtid i møte.

Alternativet for de fleste Vista-brukere er å oppgradere til Windows 10, noe som koster rundt 1.000 kroner. Det er dessuten enkelte butikker som fortsatt selger oppgradering til Windows 7 for en lavere pris, men om tre år er det også slutt for det som i skrivende stund er Microsofts aller mest populære operativsystem på verdensbasis.

Få igjen

Heldigvis er det ikke veldig mange som fortsatt bruker Windows Vista her til lands. Ifølge Statcounter var markedsandelen rundt 0,78 prosent i mars. Aller størst i Norge er Windows 10, med rundt 50 prosent av brukerne, mens åtte år gamle Windows 7 fortsatt har respektable 39 prosent markedsandel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer