Vil Dream-Fire gjøre webutvikling til en drøm?

Macromedia slår sammen to av sine mest populære produkter, Dreamweaver og Fireworks, slik at de blir ett utviklerverktøy for websider. Fra nå av skal de to programmene kommunisere på en måte som bryter med gamle skillelinjer mellom kode og grafikk.

Vil Dream-Fire gjøre webutvikling til en drøm?
Publisert

Både Dreamweaver 2 og Fireworks 2 har oppnådd å bli testvinnere i datamagasiner over hele verden i hver sine kategorier: HTML-produksjon og utvikling av grafikk.

Vi har også testet disse programmene, men har kritisert dem for at mange gode ideer og løsninger ikke alltid fullføres. Derfor er det ekstra spennende at versjon 3 er på vei for begge, og at de i tillegg skal kunne kommunisere med hverandre.

Kommunikasjon for store og små

Det er én stor nyhet når disse nye versjonene slås sammen til ett utviklermiljø. I korte trekk dreier det seg om at du skal kunne flytte elementer fra Dreamweaver til Fireworks og arbeide med grafikken, for deretter å flytte disse elementene tilbake til Dreamweaver med ferdig tilpasset kode.

Hvis disse løftene holdes, kan dette bety at mange små men tidkrevende arbeidsprosesser automatiseres: Mellomlagring av filer, komprimering, innhenting av filer i en HTML-editor og tilpassing av kodene slik at grafikken vises riktig på en HTML-side.

Kommunikasjonen mellom disse to programmene skal dessuten fungere sammen med en løsning som allerede finnes i Dreamweaver 2, som gjør det mulig for flere personer å arbeide med utvikling av den samme webtjenesten på samme tid, uten at de går i veien for hverandre eller overskriver hverandres arbeid. Når både kodeutvikling og grafikkutvikling slås sammen til ett utviklingsmiljø, skaper det muligheter for bedre samarbeid og dermed bedre resultater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer