Vil du fortelle hvor du er?

Lokasjonsbaserte nettjenester er i vinden.

Lokasjonsbaserte nettjenester lar deg dele hvor du er, enten med venner eller med hele verden.
Lokasjonsbaserte nettjenester lar deg dele hvor du er, enten med venner eller med hele verden. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du utveklser muligens små drypp fra hverdagen på Facebook, ytrer meninger på Twitter og lar resten av verden se bildene dine på Flickr.

Men det er ikke nok - nå er trenden at mange også viser hvor de befinner seg.

Det finnes flere såkalte lokasjonsbaserte nettjenester (LBS) som er til for å la deg dele plasseringen din, enten det er med resten av verden eller bare med venner.

For eksempel tok jeg sjansen på å gå til lillebror på søndag selv om jeg ikke fikk tak i ham på telefonen, fordi jeg så at han var hjemme fem minutter før jeg dro hjemmefra, og jeg kunne også se at min kompis i London sannsynligvis så England bli knust av Tyskland på pub siden han ikke var i leiligheten sin mens kampen pågikk.

Det finnes flere nettjenester for å dele plasseringen din. Her er noen av dem:

Google Latitude

Googles tjeneste kan brukes enten du vil dele plasseringen din med utvalgte venner, eller med resten av verden. Latitude kan brukes på iPhone, Android, Blackberry, Windows Mobile og Symbian S60-telefoner og aktiveres via Google Maps-applikasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer