Frankrike:

Vil fjerne Wish

Myndighetene har sett seg lei på falske og farlige produkter og vil gjemme Wish fra søk og appbutikker.

FJERNES: Franske myndigheter har nå bedt app-butikker og søkemotorer om å fjerne referanser til wish.com. Foto: Pål Joakim Pollen
FJERNES: Franske myndigheter har nå bedt app-butikker og søkemotorer om å fjerne referanser til wish.com. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Franske myndigheter har nå bedt søkemotorer og app-butikker som opererer i landet om å fjerne henvisninger til den kinesiske nettmarkedsplassen Wish.

Uttalelsen (på fransk) er signert tre franske ministere og er et resultat av at franske myndigheter i fjor satte i gang en undersøkelse av Wish, fordi de mistenkte at tjenesten lurte brukerne ved å tilby falske produkter som fremstod som ekte merkevarer.

Farlige produkter

I deres siste undersøkelse bestilte de 140 varer fra markedsplassen for å sjekke hvorvidt de var trygge, og funnene var nedslående:

  • 95 prosent av leketøyene tilfredsstilte ikke europeiske krav. 45 prosent av dem ble klassifisert som farlige.
  • 95 prosent av elektronikkproduktene tilfredsstilte ikke europeiske krav, og 90 prosent av dem ble vurdert som farlige.
  • 62 prosent av billigsmykker (typisk til kostymer) ble vurdert til å være farlige.

Da franske myndigheter så varslet Wish om at de solgte farlige produkter, ble produktene fjernet fra markedsplassen i løpet av 24 timer, men i de fleste tilfeller er de likevel tilgjengelige under andre navn og til og med fra samme selger. Ifølge undersøkelsen blir Wish-kunder informert om at de har kjøpt et farlig produkt, men får ingen beskrivelse av hvorfor det tilbakekalles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.