Frankrike:

Vil fjerne Wish

Myndighetene har sett seg lei på falske og farlige produkter og vil gjemme Wish fra søk og appbutikker.

FJERNES: Franske myndigheter har nå bedt app-butikker og søkemotorer om å fjerne referanser til wish.com. Foto: Pål Joakim Pollen
FJERNES: Franske myndigheter har nå bedt app-butikker og søkemotorer om å fjerne referanser til wish.com. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Franske myndigheter har nå bedt søkemotorer og app-butikker som opererer i landet om å fjerne henvisninger til den kinesiske nettmarkedsplassen Wish.

Uttalelsen (på fransk) er signert tre franske ministere og er et resultat av at franske myndigheter i fjor satte i gang en undersøkelse av Wish, fordi de mistenkte at tjenesten lurte brukerne ved å tilby falske produkter som fremstod som ekte merkevarer.

Farlige produkter

I deres siste undersøkelse bestilte de 140 varer fra markedsplassen for å sjekke hvorvidt de var trygge, og funnene var nedslående:

  • 95 prosent av leketøyene tilfredsstilte ikke europeiske krav. 45 prosent av dem ble klassifisert som farlige.
  • 95 prosent av elektronikkproduktene tilfredsstilte ikke europeiske krav, og 90 prosent av dem ble vurdert som farlige.
  • 62 prosent av billigsmykker (typisk til kostymer) ble vurdert til å være farlige.

Da franske myndigheter så varslet Wish om at de solgte farlige produkter, ble produktene fjernet fra markedsplassen i løpet av 24 timer, men i de fleste tilfeller er de likevel tilgjengelige under andre navn og til og med fra samme selger. Ifølge undersøkelsen blir Wish-kunder informert om at de har kjøpt et farlig produkt, men får ingen beskrivelse av hvorfor det tilbakekalles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer