Vil ha slutt på at du bruker enkle passord

Microsoft lager dynamisk liste over passord du ikke lenger får lov å bruke.

NEKTER: Glem passord a la «12345678» og «1234qwer» hvis du bruker tjenester fra Microsoft. Foto: Pa Photos/SCANPIX
NEKTER: Glem passord a la «12345678» og «1234qwer» hvis du bruker tjenester fra Microsoft. Foto: Pa Photos/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du av dem som først og fremst synes at passord skal være enkle å huske? Vel, mange tenker likt - og har du et enkelt passord er sjansen stor for at veldig mange har det samme passordet.

LES OGSÅ: Hva gjør du når du ikke husker passordet?

Luker ut de dummeste og vanligste

De siste årene har en rekke nettjenester opplevd at enorme mengder brukernavn og passord har havnet på avveie, og hackere har derfor full oversikt over hvilke som går igjen. I neste omgang kan de enkelt bryte seg inn og ta kontroll over andre tjenester man er registrert hos.

Dette vil nå Microsoft ha slutt på. Ved å sammenligne passordet ditt mot omfattende passordlister, vil de luke ut de vanligste - og dummeste, og på den måten tvinge deg til å velge et passord som ikke er en gjenganger.

Formålet er naturligvis å gjøre det vanskeligere for hackere og svindlere å få tilgang til brukerkontoer hos selskapet.

LES OGSÅ: Har du glemt passordet til trådløsnettet?

10 millioner kontoer angripes daglig

- Hver dag blir mer enn 10 millioner kontoer hos oss forsøkt hacket, så vi vet mye om hvilke passord som benyttes i disse tilfellene. Vi bruker disse dataene til å lage en dynamisk liste over passord som blir svartelistet fortløpende, sier Alex Weinert, en av sikkerhetssjefene i Microsoft Azure.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer