Datatilsynet:

Vil ikke bruke Facebook

Datatilsynet har gjort en egen risikovurdering av Facebook med tanke på å opprette en egen side til bruk i kommunikasjonsarbeid.

FACEBOOK: Datatilsynet velger å ikke benytte Facebook i eget kommunikasjonsarbeid.. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration//File Photo/File Photo
FACEBOOK: Datatilsynet velger å ikke benytte Facebook i eget kommunikasjonsarbeid.. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration//File Photo/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Datatilsynet har valgt å ikke benytte Facebook i eget kommunikasjonsarbeid. Det kommer fram i en pressemelding.

- Vi har valgt å ikke gå inn på Facebook, fordi vi mener at behandlingen av personopplysninger medfører en for høy risiko for brukernes rettigheter og friheter, forklarer direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon.

Vil ikke oppfylle alle vilkår

Datatilsynet har vurdert at de ved en eventuell tilstedeværelse på Facebook ikke ville ha oppfylt alle vilkårene i personvernforordningen (GDPR) om felles behandlingsansvar, da de vurderer avtalen mellom dem og Facebook som mangelfull.

- Vi tror at de som hadde ønsket å besøke Datatilsynets side på Facebook, ville hatt en forventning om at vi visste hva som ble lagret dersom de for eksempel klikket «liker» på vår side, eller hva slags opplysninger som ble registrert bare ved å besøke siden vår. Og det kan vi rett og slett ikke svare på – heller ikke etter gjennomgangen, sier Thon og fortsetter.

- Vår tilnærming er bare én måte å gjøre det på. Alle vurderinger og bidrag på dette feltet er velkomne, og regelverket gir rom for stor fleksibilitet i metode, gjennomføring og ressursbruk. Men vi ønsker særlig å starte en debatt om det offentliges bruk av sosiale medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer