Ny Apple TV-app

Vil samle alt innhold på ett sted

Samle alle TV-abonnementene dine i Apples TV-app.

PLUKK OG MIKS: I en oppdatert versjon av Apple TV-appen kan du abonnere på flere strømmetjenester direkte gjennom Apple. Foto: NTB Scanpix
PLUKK OG MIKS: I en oppdatert versjon av Apple TV-appen kan du abonnere på flere strømmetjenester direkte gjennom Apple. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Apple har i dag lansert en overhalet versjon av sin Apple TV-app, som inneholder flere av nyhetene selskapet annonserte på sin store TV-lansering i slutten av mars.

Med den nye Apple TV-appen, som du finner på iPhone, iPad og Apple TV, vil det være mulig å abonnere på såkalte Apple TV-kanaler rett i Apples app (ja da, vi vet - det er ikke lett å holde styr på navnet her). Det vil si at du kan abonnere på andre TV-tjenester - kun de du ønsker - og se på innholdet rett i Apple TV-appen.

HBO, Starz, Showtime, Smithsonian Channel, Epix, Tastemade og MTV Hits er blant kanalene det vil være mulig å abonnere på innledningsvis.

Akkurat nå vet vi ikke hva som vil være tilgjengelig for norske brukere - vi oppdaterer saken så fort vi vet noe mer.

SE NÅ: I Apple TV-appen finnes det en seksjon kalt «Watch Now», som viser favorittinnhold fra tjenestene du abonnerer på. Her er det en funksjon kalt «Up Next», som lar deg fortsette å se innhold. Foto: Apple
SE NÅ: I Apple TV-appen finnes det en seksjon kalt «Watch Now», som viser favorittinnhold fra tjenestene du abonnerer på. Her er det en funksjon kalt «Up Next», som lar deg fortsette å se innhold. Foto: Apple Vis mer

Del abonnement med familiemedlemmer

Du betaler for abonnementene via Apple, men om man vil betale noe mindre eller mer enn man gjør ved å skulle abonnere direkte, er foreløpig uvisst.

Hvor mye av fortjenesten som går til Apple er ikke kjent, men tradisjonelt har de tatt 30 prosent. Ifølge MacRumors tar Amazon, som har en lignende tjeneste i sin Prime Video-tjeneste, mellom 30-50 prosent.

Det vil også være mulig å dele abonnementer hvis man bruker Apples familiedeling-funksjon.

Apple lover ellers at man vil få den høyeste bilde- og lydkvaliteten tilgjengelig, full Siri-integrasjon og andre funksjoner som «hopp over intro», ifølge Macworld.

Se Game of Thrones offline

En av de viktigste funksjonene er kanskje at du vil kunne se på innhold også når du ikke har nettilgang.

- Apple TV-appen er det første og eneste stedet hvor HBO-abonnenter kan laste ned filmer og serier som Game of Thrones for offline-visning, skriver Apple i en pressemelding.

Har du brukt HBOs app på en iOS-enhet, har du sikkert fått med deg at du ikke kan laste ned innhold - i motsetning til hos med en del innhold på for eksempel Netflix eller Viaplay.

Samler innhold

Apple TV-appen ble lansert i 2016, og kommer som en forhåndsinstallert app på iPhone, iPad og Apple TV-enheter.

Frem til nå har den vært et samlingspunkt for iTunes-kjøp og strømmetjenestene du bruker. Ifølge The Verge ble appen posisjonert som en moderne TV-guide, et sted for å finne anbefalinger til ting å se på.

Hittil har man imidlertid blitt sendt til andre apper for å se eksternt innhold. Det skal du nå altså slippe, riktignok kun om de er på listen over kanalene du kan abonnere på gjennom Apple.

Apple har frisket opp brukergrensesnittet i den nye Apple TV-appen, men mange av de gamle funksjonene, som Up Next, som viser en liste over neste episode på seriene du ser på, samt TV-serier eller filmer du har satt pause i. Det er også egne seksjoner for TV-serier, filmer, sport og barn, i tillegg til et bibliotek med filmene du ser eier.

BARE FOR BARN: Som de fleste andre TV-tjenester tilbyr Apple en spesialkuratert seksjon med innhold for barn. Daniel Tiger gleder seg. Foto: Apple
BARE FOR BARN: Som de fleste andre TV-tjenester tilbyr Apple en spesialkuratert seksjon med innhold for barn. Daniel Tiger gleder seg. Foto: Apple Vis mer

Installér ny oppdatering

Du får den nye Apple TV-appen ved å oppdatere til iOS 12.3 eller tvOS 12.3.

Ifølge Apple skal den også være tilgjengelig for alle Samsung-smart-TV-er fra 2019 og utvalgte modeller fra 2018. Har du en AirPlay 2-kompatibel smart-TV fra Samsung, vil du fra og med i dag også kunne strømme innhold fra iPhone, iPad og Mac direkte til TV-en.

Ifølge Apple kommer støtte for TV-er fra Sony, LG og Vizio «senere i år».

Apples nye TV-tjeneste, Apple TV+, med eget innhold, som også vil bli en del av Apple TV-appen (henger du fremdeles med?) dukker ikke opp før til høsten. Da skal også Apple TV-appen komme til Mac.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer